Aanmelden ZorgConnect Amsterdam 2024

Werk je bij een huisartsenpraktijk of een zorggroep aangesloten bij de Amsterdamse Huisartsenalliantie? Zet je agenda op scherp voor dé dag van het jaar! De Amsterdamse Huisartsenalliantie nodigt jou op vrijdagmiddag 27 september 13.00-19.00 uit voor ZorgConnect Amsterdam 2024– een exclusief evenement waar Informeren, Inspireren, het ophalen van informatie voor het jaarplan 2025 en Verbinden centraal staan. Dit is jouw kans om deel te nemen aan een dynamische en verrijkende middag vol inzichten en netwerkmogelijkheden.

Patiënten Co-Med praktijken in Amsterdam

Huisartsenketen Co-Med is op 5 juli 2024 failliet verklaard. Zorgverzekeraars hebben een pagina opgesteld waar patiënten die ingeschreven staan bij een Co-med praktijk terecht kunnen. Kijk bij: Co-Med: Zorg voor patiënten van de huisartsenketen - CZ 

Webinar Vapen

Deze informatieve training richt zich op het groeiende fenomeen van de e-sigaret en de consequenties en impact voor de volksgezondheid, onder jongeren en volwassenen. Deze training over vapen biedt actuele kennis en we zullen ingaan op de kritische aspecten van de gevolgen van een nicotineverslaving, met speciale focus op de e-sigaret. Daarnaast krijgt men inzicht in welke begeleiding effectief is om gedragsverandering bij vapen te realiseren en het vape gedrag blijvend te stoppen.

Stoppen-met-roken-begeleiding Basis (voor POH)

De basis van de hulp aan mensen die willen stoppen met roken is gedragsmatige begeleiding. In deze scholing leer je als POH hoe je patiënten begeleidt naar een rookvrije toekomst. Je krijgt in deze scholing een kant-en-klaar stappenplan. Deze structuur geeft aan wat er per gesprek besproken wordt om rokers op een verantwoorde manier te begeleiden naar een rookvrij leven. Door middel van praktijkvoorbeelden leer je hoe je dit toe kunt passen in je eigen werk.

Meld je aan: Feedbackloops Proactieve Chronische Zorg

De Amsterdamse Huisartsenalliantie houdt dialoogsessies over hoe de chronische zorg anders georganiseerd moet worden. De eerste sessie is geweest. Het projectteam organiseert 'feedbackloops' om je te informeren over de opbrengsten tot nu toe en suggesties op te halen. De eerste feedbackloop is op 25 juli om 17.05 uur. In 25 minuten informeren we je over de opbrengsten tot nu toe. Laat jouw stem horen en denk mee over hoe chronische zorg anders georganiseerd moet worden.

Even voorstellen: Menno Kerzaan

Menno Kerzaan wordt ingewerkt als business controller voor de Amsterdamse Huisartsenalliantie. Hij stelt zich voor: "Ik ben Menno Kerzaan, 47 jaar en woonachtig in Vijfhuizen (Gemeente Haarlemmermeer). Hier woon ik samen met mijn vrouw Jasmin en ons dochter Nora Mae. Sinds 3 juni neem ik in de functie van business controller stapsgewijs de rol van Angelique Vlaswinkel over."

‘Emotioneel geraakt door de sessie innovatie in de chronische zorg’

Donderdag 13 juni vond een eerste dialoogsessie plaats rondom chronische zorg vanuit de huisartsenpraktijk. Veel patiënten met chronische aandoeningen ontvangen geprotocolleerde ketenzorg vanuit verschillende zorgverleners in de huisartsenpraktijk. Door de toename van patiënten met meerdere chronische aandoeningen en de toenemende arbeidstekorten neemt de druk op de huisartsenpraktijken toe. Om goede zorg te kunnen blijven bieden in een veranderende realiteit is het NU nodig om na te denken over een andere aanpak en dit te organiseren.

Vacature stuurgroeplid Wijkgerichte Samenwerking

Voor het thema Wijkgerichte Samenwerking (WS) van de Amsterdamse Huisartsenalliantie zijn we op zoek naar een stuurgroeplid. Ben je werkzaam als kaderarts, huisarts of POH en aangesloten bij de Amsterdamse Huisartsenalliantie? Wil jij je inzetten voor meer samenwerking tussen huisartsenpraktijken en met andere disciplines uit de eerstelijnszorg en het sociaal domein? Ben je bereid gemiddeld 2 tot 4 uur per maand te besteden aan invullen van deze rol? Dan is deze rol iets voor jou! Voor deze rol geldt een vacatieregeling.

Save the Date: ZorgConnect Amsterdam 2024

De Amsterdamse Huisartsenalliantie nodigt jou op vrijdag 27 september uit voor ZorgConnect Amsterdam 2024– een exclusief evenement waar Informeren, Inspireren, het ophalen van informatie voor het jaarplan 2025 en Verbinden centraal staan. Dit is jouw kans om deel te nemen aan een dynamische en verrijkende middag vol inzichten en netwerkmogelijkheden.

Ervaringen en tips van uw collega’s over zorg voor atriumfibrilleren

Benieuwd naar tips voor optimale zorg aan patiënten met Atriumfibrilleren? Praktijken die sinds 1-1-23 werken volgens het stedelijk transmuraal zorgprogramma hebben hun ervaringen gedeeld en waardevolle inzichten gegeven. Lees verder voor praktische tips, hoe jouw praktijk ook kan instromen of zijn ervaring met de zorg kan delen.

LHV: Heeft jouw praktijk recht op compensatie DVZA-facturen?

Heb jij meegedaan aan OPEN in de periode van 2019 t/m 2022? Dan heb je waarschijnlijk recht op compensatie van de DVZA-kosten1, waarvoor je onverwachts facturen hebt gekregen. In dit bericht lees je over de beperkingen van de VWS-subsidieregeling en wanneer je recht hebt op een vergoeding.

Huisartspraktijken: Oriëntatie op de inzet van een ANIOS

Vanuit de Amsterdamse Huisartsenalliantie (AHa) vinden we het belangrijk dat ANIOS/basisartsen goed kunnen proeven aan het vak van huisarts en de sfeer in een praktijk. Op deze manier kunnen ANIOS ontdekken of ze de kant van de huisartsgeneeskunde op willen gaan. Daarnaast zitten er voor de huisartspraktijken voordelen aan het werken met een ANIOS in de huisartsenpraktijk.