PGO

PGO in het kort
Een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) is een app of een website. De PGO communiceert met de informatiesystemen van zorgaanbieders om zo voor de patiënt op 1 plek gegevens van hun huisarts, ziekenhuis, psycholoog etc. te verzamelen.

Er zijn meerdere leveranciers die een PGO hebben ontwikkeld of aan het ontwikkelen zijn en de functies van de verschillende PGO's verschillen onderling. Patiënten kunnen hierin bijvoorbeeld informatie bijhouden over hoeveel ze slapen, sporten en eten. Welke PGO's al door MedMij zijn goedgekeurd kunt u hier vinden. Patiënten hebben zelf de keuzevrijheid om een PGO uit te kiezen.

Deadline 31 augustus
Deelnemers van OPEN moeten zorgen dat het HIS gegevens kan ontsluiten naar de MedMij-gecertificeerde PGO’s. Daarvoor moet uw praktijk op de Zorgaanbiederslijst (ZAL) staan, zodat de patiënt uw praktijk kan vinden op basis van uw zorgaanbiedersnaam. Hiervoor moet uw praktijk aan drie voorwaarden voldoen:

Voorwaarden PGO

 

Voor meer informatie zie: 

 

Uw mening en ervaring over de PGO’s en de werking daarvan zijn erg waardevol. Via open@rohamsterdam.nl kan u dit met ons delen.