Handige informatie

Op deze pagina vindt u een verzameling van links naar handige pagina's, handouts, filmpjes en documenten. Deze pagina zal regelmatig worden aangevuld aan de hand van nieuwe materialen die onze kant op komen.

Tevredenheidsonderzoek

Voor het project OPEN hebben we een korte vragenlijst uitzetten onder patiënten om de ervaringen met het online dossier op te halen. We doen dit om waardevolle inzichten op te halen en praktijken in Amsterdam nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier voor een toelichting over het tevredenheidsonderzoek en instructie over HIS mailing.

De vragenlijst is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

Toolkit voor communicatie met patiënten

In de toolkit van OPEN vindt u verschillende middelen die u kunt gebruiken om uw patiënten voorlichting te geven over online inzage in uw huisartsenpraktijk. De toolkit is ontwikkeld in samenwerking met Pharos, het kenniscentrum dat zich richt op het terugdringen van gezondheidsverschillen. 

Hulp bij laaggeletterdheid werksessies 23 november 2021 & 15 februari 2022

In samenwerking met Pharos (het kenniscentrum dat zich richt op het terugdringen van gezondheidsverschillen) en een taalambassadeur van Stichting ABC is er op dinsdag 23 november 2021 een online werksessie georganiseerd. In deze sessie werd ingegaan op de vraag waar laaggeletterde patiënten tegen aan kunnen lopen bij online inzage via het patiëntportaal en hoe je als praktijk hierin kan ondersteunen aan de hand van praktische tips en tricks.

Op dinsdag 15 februari 2022 vond er een vervolgsessie plaats. Thea Duijnhoven van Pharos ging langs de 8 tips om de praktijk begrijpelijker te maken. Sofie Blaisse van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oba) vertelde over digitale vaardigheid en wat de Oba daarin kan betekenen.   

 

Digitale vaardigheid bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oba)

In april gaat de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) starten met een pilot waarbij zij de cursus Digivitaler aanbieden bij één bibliotheekvestiging in Amsterdam. Hier leren mensen omgaan met de online zorgomgevingen. Praktijken met patiënten die over (te) weinig digitale vaardigheden beschikken en dit moeilijk (of eng) vinden zijn van harte uitgenodigd voor de pilot. Om de cursus zo goed mogelijk voortebreiden horen wij graag waar praktijken het meest tegen aan lopen en waar de grootste behoeften liggen. Heeft uw praktijk patiënten die hier behoefte aan hebben of wilt u graag meedenken? Laat dan van u horen via open@rohamsterdam.nl.

Kijk ook hier voor een filmpje met uitleg over digitale zorg in de bibliotheek.

 

Pharmeon Knoppentrainingen: Werken met Uw Zorg online

Pharmeon heeft afgelopen via webinars een aantal knoppentrainingen georganiseerd per HIS voor Uw Zorg online. Deze webinars kunt u via onderstaande links terug kijken:

Training: Efficiënt werken met Uw Zorg online - Promedico ASP 21 juni

Training: Efficiënt werken met Uw Zorg online - Promedico ASP 23 juni

Training: Efficiënt werken met Uw Zorg online - CGM Huisarts 28 juni

Training: Efficiënt werken met Uw Zorg online - CGM Huisarts 30 juni

Training: Efficiënt werken met Uw Zorg online - OmniHISScipio 29 juni

Training: Efficiënt werken met Uw Zorg online - OmniHISScipio 1 juli

Training: Efficiënt werken met Uw Zorg online - MicroHIS 5 juli

Training: Efficiënt werken met Uw Zorg online - MicroHIS 7 juli

 

Ook vanuit de ROHA zijn webinars voor OmniHIS en MicroHIS opgenomen en online gezet om terug te vinden.