Staat jouw huisartsenpraktijk te springen om doktersassistenten, maar zijn ze via de reguliere wegen moeilijk te vinden? Met ondersteuning van de Amsterdamse Huisartsenalliantie (AHa) kun je in anderhalf tot twee jaar een doktersassistent opleiden in jouw praktijk. Het grote voordeel: assistenten die dit traject volgen blijven na hun diploma vaak in de praktijk werken.
De Amsterdamse Huisartsenalliantie ondersteunt en ontzorgt
Sinds midden 2022 werft de AHa zij-instromers die doktersassistent willen worden en koppelt die aan huisartsenpraktijken voor een BBL-leerwerktraject. De AHa ontzorgt de huisartsenpraktijk daarbij op meerdere fronten, bijvoorbeeld door: Zij-instromers die kiezen voor dit leerwerktraject hebben vaak al veel ervaring op de arbeidsmarkt en zijn over het algemeen zeer gemotiveerd.
Wat is een BBL-leerwerkplek?
Anders dan bij een stage, is de huisartsenpraktijk bij een BBL-leerwerkplek werkgever van de doktersassistent-in-opleiding. De assistent werkt minimaal twee dagen per week in de praktijk en gaat daarnaast één dag per week naar school. De huisartsenpraktijk biedt de assistent begeleiding, gedeeltelijke vergoeding van de studiekosten en een salaris. In totaal duurt de opleiding anderhalf tot twee jaar. Wil je meer weten over de voordelen van een leerwerktraject en wat erbij komt kijken? Neem contact op met KersterCare, Marcia Kerster, regiorecruiter in opdracht van de AHa.Interesse om een leerwerkplek te worden voor doktersassistenten?
m.kerster@amsterdamsehuisartsen.nl
06-21 52 24 68