
Projectgegevens
Programma
Integrale Wijkgerichte Samenwerking (IWS)
Portefeuillehouders &
Programmamanagers
ntb
Projectleider
ntb
Penvoerder
ROHA [rohamsterdam.nl]
Contactpersoon
Melanie Uytendaal
06-148 458 96
muytendaal@rohamsterdam.nl
Status
lopend
De Gecombineerde Leefstijl Interventie in Amsterdam
De GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) is een aanpak die zich richt op een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. De interventie omvat advies over én begeleiding bij het verwerven van gezonde eetgewoontes, een gezond beweegpatroon en hoe om te gaan met factoren die een gezonde leefstijl beïnvloeden.
De GLI wordt vergoed vanuit de basisverzekering en is uitgesloten van het eigen risico. Patiënten kunnen deelnemen aan een GLI als ze voldoen aan de verwijscriteria en een verwijzing van de huisarts hebben.
De AHa ziet de GLI als een belangrijk aanbod dat goed aansluit op de visie en ambitie persoonsgerichte zorg. Met een persoonsgerichte benadering kunnen zorgverlener en patiënt samen besluiten of deelname aan de GLI aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de patiënt. De AHa ziet het als een kans om met huisartsen, praktijkondersteuners, diëtisten, fysiotherapeuten, oefentherapeuten en leefstijlcoaches een kader te ontwikkelen waarbinnen GLI in Amsterdam kan worden ingekocht, geïmplementeerd en geborgd.
Stedelijke taskforce GLI
Een multidisciplinaire stedelijke taskforce stelt de inhoudelijke en organisatorische randvoorwaarden voor de GLI in Amsterdam op. De taskforce bewaakt de voortgang van de GLI en rapporteert deze aan de AHa. Rekening houdend met de inkoopvoorwaarden van Zilveren Kruis.
Vergoeding
De GLI wordt vergoed door alle zorgverzekeraars en is uitgesloten van het eigen risico. Namens de AHa contracteert ROHA de GLI voor de hele stad.
Tools en downloads
- GLI-aanbieders per stadsdeel (met verwijsinformatie)
- Deelnemersinformatie
- Infographic GLI
- Informatie GLI-programma's voor professionals en deelnemers
- Factsheet Gecombineerde Leefstijl Interventie
- Infographic Bewegen in het sociaal domein
- Informatie omtrent start Saxenda
Meer informatie en vragen
GLI-infographic